14 februari – Interview Diner – Casper van Eijck

C32 DINER MET CASPER VAN EIJCK VERSLAG

 17-2-2019

CLUB32 INTERVIEWDINER MET CASPER VAN EIJCK
Afgelopen week interviewde Peter de Bruin samen met club32 Casper van Eijck. Onder het genot van een heerlijke Indonesische rijsttafel van Schaerweijde horeca leerden we over de levensloop van deze bijzondere arts. Casper is een van ‘s-werelds vooraanstaande oncologisch chirurgen op het gebied van alvleesklierkanker. Maar Casper is ook wat wanhopig, want na meer dan 25 jaar behandelen, overlijdt 90% van de patiënten en over het algemeen ook nog eens binnen enkele maanden na de diagnose. Dat zou je kunnen afstompen, maar niets bleek minder waar.
Een paar jaar geleden inspireerde een dierenarts en een varkensboer Casper na te denken over een innovatieve manier om alvleesklierkanker te behandelen. De twee dienden zichzelf het vogelgriepvirus en wisten op die manier veel langer in leven te blijven. Nu heeft Casper een doel. Het ontwikkelen van een stabiel virus dat alvleesklierkanker bestrijdt en dat op een manier die betaalbaar blijft. Geen succes zonder teamwerk. Een team van ruim 25 man werkt samen aan dit doel. Mocht je er meer over willen weten, zie www.supportcasper.nl.
Verder leerden we over hoe Casper zijn studie geneeskunde deels financierde door hockeytrainingen te geven en zo zijn Spaanse vrouw ontmoette, en over zijn avonturen als sportarts van Sparta en Feyenoord.
Nieuwsafbeelding